resurse

blog

+4 0726 711 982         contact@alexandrafodor.ro

Despre mine

Nume si prenume
Telefon
Conținutul mesajului:
Ce ai nevoie?
Expediază
Expediază
Mesajul a fost expediat — Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile obligatorii!

2023 - 2024 Fodor Alexandra - toate drepturile rezervate 

Fodor Alexandra-Daniela

Cabinet Individual de Psihologie

 

📌Sediu: Iernut, str. Mihai Eminescu, bl 27A/7, Mureș

📌Punct de lucru: Iernut, str. Mihai Eminescu, bl 17A/1, Mureș

 

CUI 44341085

 

email:

✉️ contact@alexandrafodor.ro

✉️ alexandra.fodor@mail.com

 

📞+4 0726 711 982

Bun venit!

 

Daca te afli pe aceasta pagina, înțeleg ca vrei sa cunoști mai multe lucruri despre formarea si experiența mea profesionala.

 

Ei bine, în prezent, sunt psiholog specialist în psihopedagogie specială, treapta practicant-autonom și psiholog clinician, treapta practicant-supervizare, conform atestatelor de liberă practică de la Colegiul Psihologilor din România. Munca mea este supervizată și ghidată de psih. Gabriela Jakob. Îmi desfășor activitatea de specialitate exclusiv in Cabinetul Individual de Psihologie.

 

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, la Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș în anul 2012. Ulterior, am absolvit masterul Management, Consiliere și Asistență Psihopedagogică în Instituțiile Incluzive, în cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar in prezent sunt studenta in anul II la Masterul de Psihologie clinica si tehnici de intervenție prin consiliere si psihoterapie de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, la Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș.

 

Interesul meu pentru formarea continua este prezent in permanentă, astfel pe parcursul anilor, am participat la diverse cursuri, mentorate, conferințe și workshop-uri pentru a învăța noi abilități în a-i însoți pe copii în călătoria lor spre recuperare.

 

Printre acestea se numără cursuri și perfecționări în tulburările de spectru autist, cum ar fi:

  1. "Schimbă traiectoria copilului cu T.S.A." susținut de Alina Vlad, in 2023;

  2. "Tehnici ABA în tulburările de spectru autist" susținut de Autism Voice, formatori Anca Dumitrescu și Claudia Matei, in 2019;

  3. "Formare RBT" susținut de Autism Voice, formatori Anca Dumitrescu și Claudia Matei, in 2018;

  4. Mentorat in Terapia de Integrare Senzoriala cu Ramona Stanciu, in 2023.

  5. "Limbaj functional si tehnici de logopedie in tulburarile de dezvoltare" organizat de ABA Masters si Asociatia Autism Voice, 2022;

  6. Intervenție si predare in mediul natura JASPER, susținut de Cătălina Nicolescu in anul 2023

  7. Evaluarea psihologica a copilului cu TSA, susținut de Adriana Balsanu, HelpAutism in anul 2024;

 

De asemenea, am participat la cursuri, workshop-uri și perfecționări în terapia tulburărilor de limbaj, cum ar fi:

  1. "Cursul tehnici si proceduri de intervenție in terapia logopatiilor" susținut de Asociația Logopezilor din România, 2021;

  2. "Tulburările de pronunție (dislalie, dizartrie, rinolalie, apraxie)" susținut de Asociația ASTTRL, in 2023;

  3. "Apraxia la copilul cu TSA" susținut de HelpEdu, formator Amalia Lupu, 2023;

  4. "Z-vibe în intervenția logopedică" susținut de Telcean Mihaela, 2022;

  5.  "Introduction to Childhood Apraxia of Speech" susținut de "Once Upon a Time Foundation", 2023;

  6. "Evaluarea si terapia logopedica in tulburările de limbaj, de pronunție si in plan lexico-grafice" susținut de Asociația CCDU-Phonix, 2020;

  7. Realizarea raportului de evaluare logopedica si stabilirea planului de intervenție logopedica, susținut de PAndreea Năstase, in anul 2024;

  8. Terapie Oro-Miofuncionala, susținut de Peter Helderop si Andreea Năstase, in anul 2024;

  9. Workshop despre terapia VML, susținut de Vlad Vashdi si echipa de formare din România in anul 2023;

 

Pe lângă toate acestea, am mai participat la alte cursuri, cum ar fi Terapia prin muzică susținută de Music As Therapy Internațional, Alexia Quin, și Terapia prin arte combinate susținută de Asociația Împreună.

 

Prin intermediul acestor cursuri și perfecționări, am dobândit competențe și cunoștințe în domeniul psihopedagogiei speciale, al terapiei logopedice si terapia ABA. Acestea mă ajută să ofer sprijin și îndrumare copiilor cu întârzieri in dezvoltare în procesul lor de recuperare.

 
Practica mea profesionale a început în 2010, în timp ce eram studentă la Facultatea de psihologie, lucrând cu copii, tineri și adulți cu dizabilități psihomotorii, aplicând tehnici de arte combinate în cadrul centrului de zi al Asociației Raza de Soare Iernut.

 

După finalizarea studiilor de psihologie, in anul 2013 pana in anul 2020 am fost psiholog specialist in psihopedagogie specială la Centrul de Zi al Asociației Raza de Soare Iernut, continuând să îmi dezvolt abilitățile necesare pentru a lucra cu persoanele cu nevoi speciale, atât copii cât și adulți. În această perioadă, munca mea a fost supervizată și ghidată de dr. psih Pașca Maria Dorina și dr. psih. Mărginean Maria Luminița. De-a lungul timpului, am completat practica cu cunoștințe teoretice obținute prin diverse formări.

 

Începând cu anul 2021, lucrez exclusiv în Cabinetul Individual de Psihologie cu copii care au întârzieri in dezvoltare globală sau de limbaj, precum tulburări din spectrul autist, sindrom Down, întârzieri în dezvoltarea limbajului, tulburări de pronunție, apraxie verbală, ADHD, și altele. Fiecare copil care vine în cabinetul meu beneficiază de o evaluare complexă, în urma căreia se stabilește un plan de intervenție. Acest plan este adaptat individualizat și se bazează pe abilitățile mele dobândite prin formare, experiență și practică, aplicând tehnici de terapie dovedite științific (Evidence-Based Treatment).

 

Sunt înregistrată la Colegiul Psihologilor din România în două registre importante:

- Registru TSA, care îmi permite să desfășor ședințe de intervenție pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist;

- Registru "Din grija pentru copii", care îmi oferă posibilitatea de a presta servicii decontate de stat în limita a 10 ședințe pe copil.

 

Activitatea profesionala mi-a dat ocazia sa descoperi abilitatea de a crea diverse materiale pentru terapie ce pot ușura munca terapeutului, sau a părintelui daca sunt folosite corespunzător. Toate produsele digitale create sunt disponibile pe secțiunea "shop" sau in magazinul meu de pe platforma TPT, pe care îl găsești aici

 

Mă bucur că pot să ajut copiii și familiile acestora să depășească diversele provocări și să își dezvolte abilitățile necesare pentru o viață împlinită.